معرفی اسکناس شمارهای سایان
دستگاه های پول شمار یا اسکناس شمار چند نوع هستند ؟
ژوئن 1, 2017
معرفی کامل دستگاه سیمی کن X K.O.P مدل T318
معرفی کامل دستگاه سیمی کن X K.O.P مدل T318
ژوئن 3, 2017

با کابل شبکه بیشتر آشنا شویم

Network-Cable-کابل

Network-Cable-کابل

 

این دانشنامه همانطور که از نامش معلوم است در مورد  کابل شبکه و ویژگی های آن است دراین مقاله علاوه بر معرفی کابل شبکه با انوع آن نیز آشنا خواهید شد . 

از همین ابتدا بگویم که به کابل شبکه ، کابل به هم تابیده نیز می گویند .

مهم ترین وظیفه و کارکرد کابل های شبکه انتقال اطلاعات دیجیتال می باشد .  هر کابل به هم تابیده از هشت سیم تشکیل شده که برای کاهش تاثیرات نویز بر روی آنها به صورت دو به دو به هم تابیده شده اند. حداکثر طول سگمنت هر کابل به شبکه ۱۰۰ متر است.

البته کابل های شبکه دارای سیمهای رنگی است که شامل  سفید سبز – سبز – سفید نارنجی – نارنجی – سفید آبی – آبی – سفید قهوه ای – قهوه ای می باشد .

یکی از مهم ترین طبقه بندی این کابل ها ، طبقه بندی بر اساس فرکانس یا بسامد می باشد . از انجایی که میزان فرکانس قابل پشتیبانی در انواع کابل شبکه متفاوت است، حجم اطلاعات قابل انتقال نیز متفاوت خواهد بود. برای طبقه بندی کابلهای شبکه براساس فرکانس از دسته ها استفاده می شود که در فرم همگانی آنها را با CAT می شناسند .دسته بندی های کابل شبکه از نظر فرکانش عبارتند از : دسته های ۳ ، ۵ ، ۶ و ۷ یا cat3-cat5-cat60cat7 . البته در ادامه این دسته بندی ها را برای شما دوستان شرح خواهیم داد.

Network-Cable-کابل

 

CAT-3: این کابل حداکثر از فرکانس ۱۰ مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال تا ۱۰Mbps را برای آن فراهم می آورد. امروزه با توجه به محدودیت زیاد حجم قابل انتقال توسط این کابل استفاده از آن منسوخ شده است.

 

CAT-5: این کابل حداکثر از فرکانس ۱۰۰مگا هرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا ۱۰۰Mbps را برای آن فراهم می کند.

 

CAT-6: در ابتدا فرکانس قابل پشتیبانی این کابلها تا ۲۵۰مگا هرتز بود اما با معرفی زیر مجموعه های جدید این کابل ها با عنوان CAT-6e و CAT-6a، امکان پشتیبانی از حداکثر فرکانس انتقال ۵۰۰ تا ۶۵۰ مگا هرتز نیز فراهم شد.

 

CAT-7: این کابل حداکثر از فرکانس ۶۰۰مگا هرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات تا ۱۰Gbps را برای آن فراهم می کند.

در بالا دسته بندی ها بر اساس فرکانس و بسامد بود ولی دسته بندی دیگزری وجود دارد که بر اساس محافظ است به عبارت دیگر پوشش یا محافظ نقش مهمی در حفاظت انواع کابل دارد . کابلهای شبکه انواع بسیار متفاوتی از نظر نوع محافظ دارند اما رایجترین آنها عبارتند از :

  • کابل UTP: کابل شبکه بدون غلاف محافظ
  • کابل STP: کابل شبکه دارای غلاف محافظ
  • کابل S-UTP: کابل شبکه روکش دار بدون غلاف محافظ
  • کابل U-FTP: کابل شبکه با فویل محافظ برای سیم ها
  • کابل SFTP: کابل شبکه دارای غلاف محافظ و روکش رز ورقی

در آخر دانشنامه به یک سوال مهم پاسخ می دهیم به این سوال : کدام کابل شبکه برای سیستم مدار بسته بهتر است ؟

در سیستم های مداربسته معمولا طیف محدودی از کابل شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. برای محیطهای داخلی و اداری معمولا از کابل CAT-6 UTP و برای محیطهای بیرونی یا مسیرهای کمی طولانی و یا مسیرهایی که امکان ضربه خوردن به کابل وجود دارد از کابل CAT-6 SFTP استفاده می شود.کابل CAT-7 هم در صورتی که پهنای باند تصاویر دوربینهای مدار بسته زیاد باشد ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. در هنگام اماده سازی بستر شبکه حتما به ظرفیت سوئیچ ها و هماهنگی انها با کابل خود توجه داشته باشید.

 

امیدواریم از این مقاله و دانشنامه خرسند باشید.