آموزش چگونه یک هارد دیسک خوب انتخاب کنیم ؟

عکس فروش گیت فروشگاهی و دوربین مدار بسته
خدمات تخصصی نصب دوربین مدار بسته و تجهیزات امنیتی شارپ ایران
می 5, 2017
شارپ ایران
شارپ ایران تخصصی ترین فروشگاه تجهیزات اداری و فروشگاهی در ایران
می 7, 2017

آموزش چگونه یک هارد دیسک خوب انتخاب کنیم ؟

هارد دیسک

هارد دیسک

 

 

ظرفیت هارد دیسک کاملا باتوجه به نوع کار شما ومیزان نیاز شما به ذخیره سازی داده ها انتخاب می شود .

در این دانشنامه به بحث پیرامون مطالب زیر می پردازیم:
ظرفیت هارد دیسک

سرعت هارد دیسک 
SERIAL ATA و IDE
تفاوت هارد دیسکهای SATA و IDE
اینترفیس
حافظه موقت (بافر)

بهترین ظرفیت هارد دیسک ها ظرفیت بالای ۶۰ یا ۸۰ گیگابایت می باشد و بهترین سرعت هم ۷۲۰۰ دور دقیه (RPM) می باشد.هارد دیسک هایی که حداقل هشت مگا بایت حافظه نهان (CACH) دارند از کیفیت مطلوبی برخوردارند.هارد دیسک هایی که مدتی است وارد بازار شده اند و بر اساس استاندارد Serial ATA ساخته شده اند مدیریت راحت تری دارند و غالبا در سیستم های جدید نصب می شوند.
در کنار سایر ویژگی های هارد دیسک دو مشخصه بسیار مهم است که می توانید با در نظر گرفتن این مشخصات هارد مناسبی را انتخاب کنید .
این دو مشخصه عبارتند از :
۱٫ ظرفیت
۲٫ سرعت

ظرفیت هارد دیسک :
امروزه ظرفیت هارد دیسک ها بر اساس گیگابایت سنجیده می شود هر چه این عدد بیشتر باشد شما فضای بیشتری برای استفاده دارید و با اطمینان خاطر بیشتری به ذخیره سازی داده های خود می پپردازید البته پس از فر مت کردن (low level format و high level format )هارد دیسک

کمی ظرفیت کمتر نشان داده می شود. کسانی که در انجام امور گرافیکی و تهیه و تدوین فیلم هستند دغدغه بیشتری برای داشتن فضای زیاد دارند .

 

سرعت هارد دیسک :
اغلب هارد هایی که امروزه در بازار عرضه می شوند سرعتی به میزان ۵۴۰۰ یا ۷۲۰۰  دور در دقیقه هستند که استاندارد می باشند و کیفیت خوبی دارند اما هارد دیسک هایی با سرعت کمتر از ۵۴۰۰ از سرعت و کارایی کمتری بر خوردارند.

SERIAL ATA و IDE

IDE استانداردی است که امروزه بیشتر از آن استفاده می شود و عمری حدود بیشتر از ۱۰ سال دارد اما serial ATA بسیار جوان است .در زیر به بیان خصوصیات SERIAL ATA و IDE می پردازیم.

 

تفاوت هارد دیسکهای SATA و IDE چیست؟
به نقل از میکرو رایانه :تکنولوژی دیسک سخت ( HARD DRIVEE ) بر پایه پروسس موازی اطلاعات عمل می کنند و بدین معناست که اطلاعات به صورت بسته هایی به روشهاهی مختلف ( رندوم ) به باس اطلاعاتی فرستاده می شوند. اطلاعات از دیسک سخت در فاصله های زمانی کاملاً تصادفی می آیند و وارد باس اطلاعاتی شده و در نهایت به سمت مقصد نهایی می رود. IDE مخفف Integrated Drive Electronics می باشد همینطور که می دانید رابط IDE گاهی با عنوان ATAشناخته می شود که مخفف AT Attachment است.

این تکنولوژی از سال ۱۹۹۰ به عنوان استاندارد کامپیوترهای شخصی ( PC ) برای هارد دیسک ها بوده است و این زمانی بود که تکنولوژی مذکور جای درایوهای ESDI و MFM را گرفت یعنی زمانی که هارد دیسک ها به طور متوسط حجمی معادل ۲۰۰ مگا بایت داشتند. در سال ۱۹۹۰ اولین هارد دیسک یک گیگا بایتی وارد بازار شد و قیمتی برابر ۲۰۰ دلار در بازار آمریکا داشت. از آن پس تا کنون IDE تکنولوژی مورد استفاده بوده زیرا هارددیسکها را با قیمت پایین در اختیار مصرف کننده قرار می داد، جای کمتری می گرفت و سرعت مناسبی داشت.
همتای IDE در آن زمان SCSI ) که مخفف Small Computer System Interface است) بود. SCSI کمی از IDE سریعتر است اما بسیار گرانتر است. به علاوه احتیاج به خرید یک آداپتر است SCSI که ارزان هم نیست. به عبارت دیگر IDE بازار هارد دیسکهای کامپیوتر های شخصی را در انحصار خود گرفت. آنطر که به نظر می رسد کارخانه های معتبر حداقل یک تا دو سال دیگر به تولید هارد دیسکهای با تکنولوژی IDE ادامه دهند.
هارد دیسکهای IDE از کابلهای ریبون پهنی استفاده می کنند که در داخل کامپیوتر بسیار به چشم می آیند و مرتب کردن این کابلها در داخل کامپیوتر خود هنری است.
تکنولوژی هارد دیسک های ساتا ( SATA ) بر اساس پردازش اطلاعات متوالی)( سریال ) است. یعنی انتقال اطلاعات از هارد دیسک به باس دیتا و در جهت عکس به طور منظم و در دور ه های زمانی مشخص انجام می گیرد.
هارد دیسکهای ساتا از کابلهای ریبون با پهنای کمتر استفاده می کنند که برای کسانی که آن را اسمبل می کنند راحت است. این کابلهای نازک دارای کانکتورهای بستداری هستند که کار کردن با آنها را ساده تر می کند.
هارد دیسکهای ساتا اطلاعات را با سرعت متوسط ۱۵۰Mb بر ثانیه انتقال می دهند. اما مقاله های زیادی روی اینترنت در مورد هارد دیسکهای با سرعت ۳Gb در ثانیه خواهید یافت.( میکرو رایانه )

اینترفیس:
اینترفیس عامل دیگری در انتخاب هارد دیسک است:
تمامی کامپیوتر های دسک تاپ از اینترفیس موازی ATAA استفاده می کنند. سرعت انتقال موازی در این نوع حدود ۱۰۰ و یا ۱۳۳ مگابایت در ثانیه است.که این سرعت انتقال افزایش کارایی در انتقال اطلاعات ندارند و به جای این از سریال ATA استفاده می شود هرچند در SATA ( سریال ATA ) داده ها به صورت بیت به بیت وارد می شوند اما سرعت خوبی را فراهم می کنند چرا که این نوع هارد ها قابلیت انتقال ۱۵۰ مگابایت در ثانیه را دارند . و این سرعت به زودی به مرز ۶۰۰ مگابایت هم خواهد رسید.

حافظه موقت (بافر) :


زمانی که سیستم در خواست اطلاعاتی را دارد هارد علاوه بر اینکه این اطلاعات را بازیابی می کند مشئولیت  LOAD این اطلاعات برای بافر خود نیز دارد به این صورت که اگر دوباره از هارد اطلاعاتی خواسته شد .این اطلاعات که قبلا توسط هارد در حافظه پنهان LOAD شده است از طریق بافر قابل دستیابی است که این کار بر سرعت کار می افزاید .برای افرادی که کارهای گرافیکی مثل فوتوشاپ انجام می دهند بافری با ظرفیت ۸ مگابایت بسیار عملکرد خوبی را داراست اما برای کاربران عادی بافری با ظرفیت ۲ مگابایت ، نیاز کاربران را پاسخگو خواهد بود.ظرفیت این بافر با توجه به نوع هارد دیسک متغییر است.

این حافظه بافر در هارد دیسک های ATA به میزان دو یا شت مگابایت است ولی در هاردهای SATA بر اساس تغییر ظرفیت هارد این حافظه نهان تغییر میکند . در هارد های SATA با حجم های ۸۰ و۱۲۰ و ۲۰۰ گیگابایت این حافظه نهان ظرفیتی معادل ۸ مگابایت را داراست اما در صورت افزایش حجم هارد دیسک تا حدود ۲۵۰ گیگابایت این ظریت بافری به میزان ۱۶ مگابایت هم خواهد رسید.
این افزایش ظرفیت حافظه نهان باعث افزایش کارایی در حجم های بالا برای هارد دیسک ها می باشد.

 

خرید بهترین هارد دیسک ها در ایران