پیشرفته تر کردن لوازم و تجهیزات فروشگاه ها و انبار ها باعث پیشرفت در کیفیت کاری ، پیشرفت اقتصادی ،پیشرفت امنیتی و حس بهتر در مشتری و همکاران می شود . یکی از این تجهیزات ضروری برای پیشرفت در کار فروشگاه ، استفاده از بارکد خوان و سیستم بارکد است که به دید خیلی ها که معمولا سطحی نگر هستند کاری غیر ضروری تلقی می شود اما واقعیت این است که استفاده از این سیستم ها مزایای فراوانی دارد برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ی « ضرورت بارکد در فروشگاه های مدرن امروزی » و مقاله « بارکدخوان چیست و چگونه کار می کنند ؟ » و مقاله « فناوری کشف جعل با بارکد در مدیریت فروش کالا » را نیز مطالعه بفرمائید .
در نظر گرفتن فعالیت کاری از مهم ترین نکات قبل از خرید بارکد خوان می باشد بنابر این باید در نظر بگیریم که بارکد خوان را در چه محیطی میخواهیم استفاده کنیم ؟ چه نوع بارکدی توسط بارکد اسکنر قرار است خوانده شود ؟ و هزینه ی قابل پرداخت چقدر می باشد ؟
ضروری است که در این جا به انواع بارکد خوان اشاره ای داشته باشیم ؟ بارکدخوان معمولی ، بارکد خوان لیزری ، بارکدخوان تصویر ساز خطی ، بارکدخوان پیشرفته ، بارکدخوان تصویر ساز دو بعدی ، بارکدخوان دستی ، بارکدخوان رومیزی و بارکدخوان موبایلی. که در ادامه آن ها را برای شما شرح می دهیم و شما با توجه به کار خود می توانید بارکدخوان موردنظر خود را انتخاب کنید .
بارکد خوان معمولی : برای اسکن های معمولی دو نوع بارکد خوان لیزری و تصویر ساز خطی وجود دارد .
بارکدخوان لیزری : این نوع بارکد خوان از معروف ترین نوع اسکنر ها می باشد که از یک دیود قرمز لیزر جهت خواندن فاصله های سیاه و سفید موجود در بارکد ها تشکیل شده است در حال حاضر این بارکد خوان ها مقروم به صرفه ترین نوع در گروه بارکد خوان می باشد همچنین باید در نظر داشته باشید اگر بارکد هایی که قرار است خوانده شود بزرگتر از حد معمول است به بازه ی لیزر بارکد خوان توجه داشته باشید تا از طول بارکد ها کوچکتر نباشد .
بارکد خوان تصویر ساز خطی : این نوع بارکد اسکنر تنها قادر به خواندن بارکد های معمولی می باشند و نحوه ی عملکرد به این صورت است که از بارکد مورد نظر عکس گرفته و پس از آنالیز آن کد مورد نظر را استخراج می کند . قابل به ذکر است بارکد خوان تصویر ساز در خواندن بارکد های کم رنگ توانایی بالاتری نسبت به بارکد اسکنر لیزری دارند . بنابر این انتخاب این دو نوع بارکد خوان بر حسب نوع نیاز کاربر صورت می پذیرد .
بارکد خوان پیشرفته : این نوع بارکد خوان جهت خواندن بارکد های پیچیده تر به کار می رود .
بارکدخوان تصویر ساز دوبعدی : این نوع بارکد اسکنر همانطور که گفته شد از بارکد مورد نظر عکس گرفته و سپس تصاویر را آنالیز می کند و قادر به خواندن بارکد های دو بعدی نیز می باشند از مزیت های این نوع بارکد خوان این می باشد که نحوه ی قرار دادن بارکد جهت اهمیتی ندارد ولی در بارکد اسکنر لیزری و خطی بارکد باید به صورت افقی قرار گیرد .
این نوع بارکدخوان جهت خواندن سریع بارکدهایی که در شرایط مختلف قرار دارند و جهت مشخصی ندارند مورد استفاده قرارمیگیرند .
بارکدخوان تصویر ساز دوبعدی بر حسب نوع کاربری در سه گروه بارکد خوان دستی ، بارکد خوان رومیزی و بارکد خوان موبایلی تولید شده است .
بارکد خوان دستی :
عنوان معمولی ترین نوع بارکد خوان را می توان به بارکد خوان دستی اختصاص داد نحوه ی عملکرد این دستگاه به گونه ای است که که با قرار دادن بارکد خوان رو به روی بارکد مورد نظر و فشردن دکمه ی مربوطه بارکد خوانده می شود قابل به ذکر است که برخی از این دستگاه ها دارای پایه نگه دارنده می باشند و دیگر نیازی به در دست گرفتن دستگاه جهت خواندن بارکد نمی باشد . این دستگاه در مدل های بدون سیم نیز موجود می باشد که در محیطهایی که به آزادی عمل بیشتری نیاز دارند مورد استفاده قرار میگیرند بنابر این بر حسب نیاز کاربران مشخص میگردد که دستگاه مورد نظر پایه دار یا بدون پایه ، بی سیم و یا با سیم باشد .
بارکد خوان رومیزی :
این نوع بارکد خوان مخصوص قرار گرفتن بر روی میز می باشد و بدون دخالت دست امکان خواندن بارکد را دارند کیفیت این نوع دستگاه بسیار بالا بوده و برای خواندن بارکد نیازی به فشردن کلید و یا قرار دادن دقیق بارکد به صورت متمرکز بر روی بارکد اسکنر نمی باشد چرا که از دید وسیع تری نسبت به سایر دستگاه ها بر خوردار هستند این نوع دستگاه در محیط هایی که به صورت سریع و مداوم نیاز به خواندن بارکد دارند مورد استفاده قرار میگیرد .
بارکد خوان موبایلی یا هند هلد یا دیتاکالکتور :
این نوع بارکد خوان به صورت مجزا بارکد را می خواند و سپس داده ها را از طریق اینترنت به محل مورد نظر انتقال می دهد در عملکرد این دستگاه نیازی به اتصال به کامپیوتر نمی باشد .